piatok 22. júla 2016

Svieži tvarohový zákusok so želatinou.


Suroviny:
Korpus:  4 vajcia, 4 pl práškový cukor, 4 pl polohrubá múka, 1 prášok do pečiva, 2 pl vlažná voda
Plnka: 500g mäkký tvaroh, 250g maslo, 1 želatinový stužovač, 1 pl práškový cukor
želatina: šťava s kompotu, 1 zlatý klas
ovocie, 1 broskyňový kompot, 3pl marhuľový džem

Postup:
Korpus:
Cukor vyšlaháme so žltkami do peny pridáme vodu, múku, prášok do pečiva  a vyšľahaný sneh z bielkov. Na plech si dáme papier na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri 180°C do zlata cca 15-20 minút.
Plnka:
Tvaroh vyšľaháme so zmäknutým maslom pridáme cukor a želatinový stužovač, ktorý sme si pripravili podľa návodu. Zamiešame a odložíme do chladničky.
želatina:
Zlatý klas zmiešame so šťavou z kompotu a uvaríme hustú želatinu.
Na korpus potretý marhuľovým džemom rozotrieme tvarohovú plnku, naukladáme ovocie a zalejeme ešte teplou želatinou. Necháme stuhnúť v chladničke.

Recept zaslala Evka M.