• želáme Vám dobrú chuť

    Reklama

    Krémeš


    Suroviny:
    1 balík lístkového cesta
    Krém:  1 l mlieka, 1 hrnček  práškového cukru, 4 žĺtka , 5 PL hrubej múky, 1 Zlatý klas,  1kyslá smotana.
    Pena: 4 bielka , 1 hrnček  kryštálového cukru, 1 čl citrónovej šťavy, alebo octu
    Poleva: 1 čokoláda na varenie

    Postup:
    Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, každú zvlášť vyvaľkáme, preložíme na rub plechu a upečieme, plech (netreba mastiť, cesto je dosť mastné). V mlieku rozmiešame múku, zlatý klas, cukor a žĺtka  uvaríme hustú kašu. Do trochu schladenej kaše pridáme po lyžiciach kyslú smotanu. Natrieme na jeden plát a rovnomerne rozotrieme. Dáme variť vodu do hrnca a začneme šľahať bielka na penu  pridáme štipku soli. Keď sú bielka dostatočne vyšľahané, pridáme cukor a ešte chvíľu šľaháme mimo pary, len kým sa nám zmieša cukor s bielkami. Stiahneme plameň pod vodou, (tá nesmie vrieť) a položíme misu s bielkami nad paru a šľaháme ďalej 5-10 minút. Po 5 minútach si môžeme urobiť skúšku, či nám ostane stáť špička z peny, ak áno máme vyšľahané, druhý spôsom ako zistiť, či je pena dostatočne tuhá, je, že je pri šľahaní cítiť, že sa cukor začína na spodku misky prichytávať. Teraz je ten správny čas pridať citrón, alebo ocot, ešte prešľaháme a dáme penu z pary dolu. Penu natrieme na vychladnutú pudingovú kašu, na penu dáme druhý plát dopredu nakrájeného lístkového cesta, polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť.

     

    Experience

    Meet The Author

    Náš Facebook